Dilimizin Zenginlikleri

D.Z.Projesi

16 Ocak 2024 Salı günü, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında  Divan-ı Lügati't Türk okumaları yapıldı. Divan-ı Lügat'it Türk'ten seçilen kelimelerle" Anlamını Bul" etkinliği ve "Hatırlatma" etkinliği çerçevesinde bulmaca çözdürüldü.Divan-ı Lügati't Türk'ten seçilen kelimelerden hikaye yazma çalışmaları yapıldı.Divan-ı Lügati't Türk ve diğer  geçiş dönemi eserleriyle ilgili duvar gazetesi çıkarıldı. Deneme yarışmasına katılım sağlandı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi için, ocak ayı içerikleri kapsamında 6.sınıf öğrencilerimizle "Anahtar kelimelerden yola çıkarak hikaye yazma" etkinliği gerçekleştirildi. Öncelikle TRT Avaz kanalından "Dede Korkut Kimdir?" adlı programı izlendi. Sonrasında Boğaç Han çizgi filmini seyredildi. Öğrenciler, edindikleri bilgilerden yola çıkarak, verilen anahtar kelimeleri kullanıp hikayeler yazdılar. Yazıkları hikayeler sınıfta okudular.

Dilimizin Zenginlikleri pano çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu ayki panomuz Dede Korkut Hikayelerindeki özlü sözler için oluşturuluyor.

7.sınıf öğrencilerimizle "Anlamını Bul Oyunu" nu oynandı. Dede Korkut Hikayelerinde geçen kelimelerden oluşan etkinliğimiz sayesinde öğrencilerimiz pek çok yeni sözcük öğrenmiş oldu.

27 Aralık 2023 Çarşamba günü "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okul kütüphanesinde öğrencilerimizle Safahat okumaları yapıldı. Öğrencilerin okudukları bölümlerin anlamı açıklandı. Mehmet Akif Ersoy'un  Yeis şiirinin bilinmeyen kelimeleriyle ilgili duvar gazetesi çıkarıldı.Mehmet Akif'in hayatını anlatan bir video izlettirildi