HEDEF 2024 LGS

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

LGS Öğrencilerimize Yönelik Sene Sonu Kampımıza Başlıyoruz.

Sınav dönemi ebebeynliği ve bir ayda öğrencilerimizin ve velilerimizin yapması gerekenler ile ilgili hem seminer  hemde veli - öğretmen görüşmesi gerçekleştirdik.

8. Sınıf Öğrencilerimize Yönelik '' Dikkat ve Odaklanma '' Semineri Gerçekleştirdik.

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik '' Mesleğimde 1 Gün '' etkinlikleri Gerçekleştirildi.

7. Sınıf Öğrencilerimize Yönelik LGS Çalışmalarımız Başladı

Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi LGS Akademik Kurulu 5. Toplantısını Gerçekleştirdi.

Deneme sınavlarında başarı gösteren 8. sınıf öğrencilerimiz ödüllendirildi.

8. Sınıf öğrencilerimiz iftarda buluştu.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından il genelinde gerçekleştirilen deneme sınavının sonucunu öğrencilerimiz ile birlikte analizini yaptık.

Hedef 2024 YKS ve LGS il geneli okul müdürleri ve koordinatörler toplantısı, 16 Ocak 2024 tarihinde Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda İl Şube Müdürümüz Rıdvan ACAR başkanlığında gerçekleştirildi. Çalışmalarını Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Hedef 2024 YKS – LGS projesi kapsamında yapmakta olan okullarımız sınav hazırlık çalışmaları, rehberlik ve motivasyon etkinlikleri, denemeler, tanıtım ve sosyal medya paylaşımları konularındaki uygulamalar ve tecrübelerini anlattıkları sunumlar yaptılar.

İl Şube Müdürümüz Rıdvan ACAR okullarımıza yaptıkları bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür etti.  Ayrıca yapılan bu çalışmalarının ve tecrübe paylaşımının çok yararlı olduğunu, özgün çalışmaların örnek alınması ve bütün okullarımızda uygulanmasıyla çok güzel sonuçların alınabileceğini belirtti.

Toplantıda şu karar alındı:

1. 2023-2024 yılı 2.döneminmde ilimizdeki bütün imam hatip okullarında bir TYT AYT  bir de LGS denemesinin ortak yapılmasına,

2.2024 – 2025 Eğitim ve Öğretim yılında ise 1.dönem iki TYT ve LGS denemesinin 2.dönem ise iki TYT, iki AYT , iki de LGS denemesinin ortak yapılmasına,

3.Denemelerle ilgili planlamanın ve takvimin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesi tarafından yapılmasına,

4. Okullarımızda yapılan çalışmaların duyurulması ve tanıtımı için okul web sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının aktif olarak kullanılmasına,

5.Okullarda yapılan çalışmaların ve tecrübelerin yaygınlaştırılması ve örnek alınması için ortak whatsapp grubumuzda paylaşılmasına,

6. Bir sonraki müdürler toplantısının Şubat 2024’te Emet İmam Hatip Lisesinde yapılmasına karar verildi.