Yoğunlaştırılmış Dil İHO

7. Sınıflarımızla ünitemizin kazanımı olan " simple future tense"gelecek zamanı gelecek hayallerimizi ve tahminlerimizi yazdığımız poster çalışması yaptık. Hem yazma çalışması,hem de posterlerimizin sunumunda konuşma çalışması yapmış olduk. Eğlenerek öğreniyoruz️

6.sınıf öğrencilerimizle "ANNE OF GREEN GABLES" adlı hikâye kitabımızı okuduk. Daha sonra orijinal dilde dinleme 'Listening' çalışması yaptık. Sınıfta hep birlikte kitabın çevirisini yapıp ve bilinmeyen kelimelerini konuştuk. En sonunda grup çalışması ile kitabın afişini hazırladık, kitapla ilgili etkinlikler, kitap özet ve analiz tablosu ekledik. Konuşma'speaking' aktivitesi olarak afişlerimizin sunumu yapıp etkinlikleri keyifle cevapladık.

7.sınıf öğrencilerimizle "Celebrations" ünitemizde davet etme,kabul etme ve reddetme konularını işledik. Öğrendiklerimizi kendi davetiyemizi hazırlayarak pekiştirdik. Davete kabul ve red cümleleri yazdık. Grup çalışması yaparak hem yazma "writing" hem konuşma "speaking " aktivitesi yaptık.

5.Sınıf öğrencilerimizle ülkeler ve milletler "countries and nationalities" konumuzu canlandıracak öğrendik. Hem konuşma etkinliği yaptık hem yeni yerler,kültürler öğrendik.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan yoğunlaştırılmış dil programı uygulayan imam hatip ortaokulları 5.,6. ve 7. sınıflar 1.dönem ingilizce kazanım değerlendirme sınavı 15 şubat 2024 Perşembe günü 5,6 ve 7. sınıflarımızda eş zamanlı şekilde uygulandı .

Her yıl gelenekselleşen masterchef8 yarışmamızı İn the kitchen ünitemizin kelime ve kazanımlarını keyifli bir şekilde pekiştirerek,yaparak yaşayarak eğlenerek öğrenerek,  grup çalışmasının önemi anlayarak bu yıl da çok eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdik. Gruplar , jüri üyelerimiz ve ortaya çıkan ürünler harikaydı. Ellerinize emeklerinize sağlık kızlar ️

Okulumuz yabancı dil iho 7.sınıf öğrencilerimizle "television" ünitemizin etkinliği olarak cep sinemamızda " Wonder" filmini izledik yorumladık. Mısırlarımızı da unutmadık, çok eğlendik

#DÖGM Yoğunlaştırılmış Dil Eğitimi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Yoğunlaştırılmış Dil Programi Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları için gönderdiği 5.sinif İngilizce STS sınavını, okulumuz 5-A sınıfında 13 Eylül Çarşamba günü uygulandık.

Yıl Sonu Kazanım Değerlendirme Sınavı uygulandı.

31 Mayıs 2022 : 2021-2022 yılı II. dönem İngilizce Kazanım Değerlendirme Sınavı

3. mektuplarımız geldi

Yoğunlaştırılmış dil eğitimi alan 5.sınıflarımızla movies ünitemizin kazanımlarından olan favori film karakterlerimizin fiziksel ve kişilik özelliklerini sunum yaparak pekiştirdik.

speaking aktivitesi

5.sınıflarımızla vücudumuzun bölümlerini sınıfta yaptığımız bebek maketlerimiz

Okulumuz 6. Sınıf öğrencileriyle 28 mart 2022 pazartesi günü "occupations"ünitemizin kazanımı olan meslekleri yaparak yaşayarak öğrendik.