T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / TAVŞANLI - Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mesut KOCAMAN - Tarih Öğretmeni

  1 Ağustos 1977 Tavşanlı doğumlu olan Mesut KOCAMAN, İlk ve Ortaöğrenimini Tavşanlı’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl Tavşanlı Çobanköy İlköğretim Okulu’nda öğretmenliğe  başladı. Ardından sırasıyla  Maden ve Moymul ilköğretim Okullarında görev yaptıktan sonra Tavşanlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmenliğine atandı. 7 yıl bu lisede görev yaptıktan sonra Tavşanlı İMKB Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcılığı yaptı. 2015 tarihinde ise lisemize Tarih Öğretmeni olarak atanan KOCAMAN ayrıca Yüksek Lisans Eğitimini de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında “Tavşanlı Temettuat Defterleri” üzerine yaptığı çalışmayla tamamladı.

 “Mevlevilik ve Kütahya Mevlevihanesi”  üzerine de özel çalışmalar yapan KOCAMAN’ın “Tavşanlı Mevlevihanesi” isimli bir kitabı da mevcuttur. Tavşanlı Kaymakamlığı tarafından çıkartılan “Tarihi ve Kültürü ile Tavşanlı” isimli dergide yerel tarih yazıları, Tavşanlı Ticaret Odası tarafından çıkartılan “Kıvılcım” isimli dergide ise genel tarihi konular  üzerine yazılar yazmaktadır.

 “17 Aralık Şeb-i  Arus Mevlana’yı Anma” isimli konferansını Kütahya ili genelinde,” Geçmişten Günümüze Çanakkale Zaferi “isimli konferansını ise Tavşanlı’da  sunmaktadır. Ayrıca, “Kuran-ı Kerim İzinden Tarih Bilinci” isimli konferanslarını ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik kamplarında sunmaktadır.

“Tarih Derslerinde Tarihi Romanların İşlenişi: İsimle Ateş Arası Romanı Örneği” projesi  ve “Tarihini Seven Gençler: Tavşanlı Anadolu Lisesi Mehter Takımı” projeleri ile ulusal ve uluslar arası başarılar kazanmıştır. Ayrıca Öğretim Yöntem ve Teknikleri Formatörü de olan KOCAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ders Programlarının Sadeleştirilmesi ve Düzenlenmesi Çalıştayı’nda görev almış ve Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Dersi Programlarını düzenleyen ekipte yer almıştır.